اقتصادآنلاین – صبانوبری؛ مهدی سلطان محمدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: آمار بازار مسکن در دی ماه حکایت از کاهش حجم معاملات در کنار کاهش شیب افزایش قیمتها حکایت میکند که اینها میتوانند مقدهای برای رکود بازار باشند.
او اضافه کرد: همانگونه که پیشبینی میشد افزایش قیمتها با آن شیب نمیتوانست ادامه داشته باشد، و اکثر تحلیلگران معتقد بودند افزایش قیمت مسکن تا پایان سال متوقف خواهد شد که این اتفاق افتاد.
این کارشناس با بیان اینکه اولین نشانههای این رکود در دی ماه مشاهده شد، تصریح کرد: به نظر میرسد این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت و انتظار میرود در سال ۹۸ بازار مسکن دورهای آرام تر و رکودی تر را تجربه کند.
سلطان محمدی در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش قیمتها در مناطق ۱۲، ۱۳ و ۲۲ میتواند مقدمهای برای کاهش قیمت در سایر مناطق باشد؟ گفت: این احتمال وجود دارد اما به دلیل چسبندگی قیمتها در بازار مسکن تمایل زیادی به کاهش قیمت وجود ندارد اما اگر قرار باشد کاهش قیمتی صورت بگیرد، دوره طولانی نیاز است.
وی افزود: زمان زیادی لازم است تا فروشندگان قانع شوند که با قیمتهای کنونی املاکشان به فروش نمیرسد و اندک اندک دست به کاهش قیمت بزنند.
سلطان محمدی شیب افزایش قیمت مسکن در سال ۹۸ را کمتراز نرخ تورم پیشبینی کرد و ادامه داد: افزایش حجم معاملات بستگی به میزان کاهش قیمتها و نرخ سود سپردهها و افزایش اعتباراتی که در دست مردم قرار خواهد گرفت دارد.
وی در خصوص تاثیر تصمیم اخیر بانک مرکزی مبنی بر ماه شمار شدن سود سپردهها بر بازار مسکن خاطرنشان کرد: رابطه بسیار قوی و معکوسی بین نرخ سود سپردهها و افزایش رونق بازار مسکن وجود دارد و چون این تصمیم بانک مرکزی سود سپردهها را کاهش میدهد منجر به افزایش معاملات هم میشود.
این کارشناس در پایان وضعیت بازار مسکن در سال ۹۸ را رکودی و آرام عنوان کرد و افزود: اینکه رونق قابل توجهی به بازار مسکن باز گردد، بعید به نظر میرسد.
منبع :
https://www.eghtesadonline.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86-10/331914-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF